ardennen

Top 10 bezienswaardigheden in de Ardennen

De Ardennen staan bekend als één van de meest populaire vakantiegebieden in de Benelux. De Ardennen zijn gelegen in het zuidoosten van België en kent een zeer afwisselend mooi landschap.

  1. La Roche: La Roche is in de zomermaanden erg druk. Het is één van de meest bezochte steden in het gebied. La Roche geldt als een goed startpunt om de omgeving te ontdekken. Het stadje is gelegen in een bocht van de rivier de Ourthe.
  2. Durbuy: Het stadje Durbuy staat bekend als het kleinste stadje ter wereld. Het is een goed bewaarde middeleeuwse stad met kleine straatjes en middeleeuwse huizen in perfecte staat. Ondanks het kleine formaat zijn er genoeg leuke winkeltjes en restaurantjes te vinden.
  3. Brouwerijen: Belgische bieren zijn bekend en beroemd over heel de wereld. In de Ardennen kunt u meerdere brouwerijen bezoeken U kunt in veel brouwerijen rondleidingen volgen, leren over bier brouwen en vaak zijn er proeverijen.
  4. Oorlogsmuseum Bastogne: Tijdens de tweede wereldoorlog is er in de Ardennen veel gevochten tussen Duitsland en de geallieerden. Vooral rond de stad Bastogne is hier nog veel van te zien. Naast talloze monumenten staat hier het museum wat zeer zeker een bezoek waard is.
  5. Coo: In Coo vindt u de wereldberoemde watervallen van Coo. Deze watervallen in de Amblève zijn al vele jaren een toeristische trekpleister. Onderaan de waterval ligt het kinderpretpark Plopsa Coo.
  6. Grotten: Door de samenstelling van het landschap vindt u in de Ardennen vele mooie grotten die te bezoeken zijn.
  7. Spa: In de 19e eeuw stond Spa bekend als een van de belangrijkste kuuroorden van Europa. Er is tegenwoordig een museum en de gebouwen van het oude kuuroord zijn te bekijken.
  8. Stavelot: Stavelot staat tegenwoordig vooral bekend als een prachtige omgeving om te fietsen. In de lokale abdij zijn drie musea te vinden.
  9. Francorchamps: In de buurt van Spa vindt men het racecircuit Francorchamps. Hier worden jaarlijks diverse races gereden en zijn er speciale rondleidingen te volgen.
  10. Kastelen: In de Ardennen zijn vele kastelen, burchten en kloosters te vinden die het bezoeken waard zijn.
Posted in Uncategorized.