Fietsen door de Ardennen

ArdennenVoor iedereen die er even lekker met de fiets op uit wil bieden de Ardennen tal van mogelijkheden. Fietstoerisme is niet alleen bedoeld voor extreem sportieve mensen, fietstoerisme kan ook rustgevend en mooi zijn. Er is binnen de fietstoerisme keuze uit korte routes van een uurtje tot diverse langeafstandsroutes waar u al fietsend naar hartenlust kunt genieten van de mooiste natuur die de Ardennen te bieden heeft.

RAVeL-routes

De RAVeL-routes zijn een netwerk van wandel- en fietsroutes die zijn aangelegd op vroegere jaagpaden langs rivieren, voormalige spoorlijnen en kleine weggetjes. Op deze routes is gemotoriseerd verkeer niet toegestaan. Deze routes kennen een speciale routes met een minimaal hoogteverschil. Doordat er steeds meer routes bij komen en met elkaar verbonden worden ontstaan er ook steeds meer langeafstandsroutes. Op de pagina ravel.wallonie.be (Franstalig) vindt u een overzicht van RAVeL-routes. U kunt ook bij een plaatselijk toerismebureau uitgezette fietsroutes aanschaffen. Maar u kunt natuurlijk ook altijd met een vertrouwde landkaart zelf de omgeving gaan verkennen.

Fiets welkom

Er zijn meer dan tachtig adressen die vallen onder de verzamelnaam “Fiets welkom” waar u tijdens uw fietsreis welkom bent om te eten en/of te overnachten. Deze zaken zijn te herkennen aan het bord met het logo van Fiets Welkom. Naast een geschikte plek om te overnachten of bij te komen beschikken deze plekken over fietsservicepunten die over het nodige gereedschap beschikken om fietsers met pech te helpen.

Fietscampings

Er zijn in België minder campings dan in Nederland. De campings die er wel zijn zullen ook niet allemaal ingesteld zijn om fietsers op te vangen. Op deze kaart vindt u een overzicht van campings die geschikt zijn voor uw fietsvakantie. Rode iconen staan voor campings die niet langer bestaan of waarvan de kwaliteit is afgenomen.

Posted in Uncategorized.