BMX

BMX is een extreme sport en dat is ook begrijpelijk. Er is veel gevaar verbonden aan het BMX’en. Men beoefend de sport om een kick te krijgen, van die kick krijg je adrenaline. Om jezelf te beschermen tegen de gevaren van het BMX’en heb je protectie nodig. Hieronder een rijtje met spullen die je wellicht nodig zult hebben tijdens het BMX’en.

BMX Benodigdheden

  • Helm: Je hebt wellicht filmpjes op YouTube gezien dat BMX’ers erg hard van obstakels vallen en geen helm dragen. Goed bezigWaarschijnlijk gaan ze dan K.O of krijgen ze verwondingen in het gezicht. Om te zorgen dat verwondingen voorkomen gaan worden moet je protectie dragen, en al helemaal een helm.
  • Handschoenen: Om een optimaal grip te houden is handschoenen dragen zeer aangeraden. Ook is het fijner voor de handen, je handen gaan heel erg zweten van de handvatten en het gevoel is niet zo fijn als je langer dan een half uur zo’n handvat vast houdt.
  • Kniebeschermers: Je knieën die hebben wat te verduren tijdens een BMX ronde. Ze krijgen voortdurend klappen. Ook is het handig als je gevaarlijke tricks gaat doen en de kans groot is dat je van obstakels af gaat vallen. je wilt natuurlijk zo lang mogelijk met je knieën doen, koop daarom kniebescherming!
  • Nekbrace: Een nekbrace is net zoals de helm noodzakelijk. Al zie je weinig mensen een nekbrace dragen, dit is wel heel verstandig als je dit doet! Als je verkeerd neer komt op de grond tijdens een val of er gebeuren andere gekke dingen dan heeft je nek in ieder geval zo veel mogelijk bescherming gehad door de nekbrace.
  • Schoenen: Met je gymschoenen en BMX’en? Dat kan natuurlijk niet! Koop daarom ook altijd BMX schoenen! Veel schoenen van bijvoorbeeld Nike6.0 zijn voor het BMX’en gemaakt. Je hebt een goede grip op de pedalen. Ook zitten de schoenen wat beter dan andere schoenen op de pedalen.

 

Posted in Uncategorized.